Appelbeignets


Appelbeignets 40 stuks

Ingrediënten

• 2 grote Goudreinetten
• Rozijnen naar smaak
• 2 pakjes bladerdeeg (AH eigenmerk)
• Kaneelpoeder
• Scheutje maple syrup (Jumbo)
• Schep suiker
• Dr. Oetker Citroenrasp
• Scheutje citroensap
• Uitstekerset (Stadter)

Maak een mengsel van kleine stukjes appel, rozijnen, citroensap, kaneel en suiker voor de vulling. Let wel op dat de stukjes van de vulling een beetje in verhouding staan met de grootte van de beignet.

Maak van suiker met kaneel een mengsel voor je appelbeignets in te dopen als ze uit de frituur komen.

Maak eerst je werkoppervlak goed schoon en bestuif deze met bloem.

Neem de 6 plakjes bladerdeeg en leg ze ietsjes over elkaar plak die aan elkaar door met je duim de randjes uit te wrijven.
Bestuif het met bloem en rol het met de deegroller uit. Bladerdeeg bestaat naar gelang het aantal toeren uit heel veel laagjes, dat is lekker maar wordt ook bij het frituren enorm bol. Dus even uitrollen kan geen kwaad en komt je beignet ten goede.
Zelfs als je hier je beignets uitgestoken hebt, kun je het voorzichtig weer bij elkaar kneden en weer uitrollen voor nog een ronde. Als je het deeg maar niet kapot kneed. Met beleid kom je een heel eind.

Maak nog een plak precies het zelfde… rol ook deze goed uit. Doe je dat niet dan worden de laagjes zo dik tijdens het frituren dat het kan ontploffen.

Maak dan met een kwastje het een beetje vochtig (niet nat!!!)

Op één van die lagen doe je heel voorzichtig met de steker een rondje maken zodat je daar precies de vulling op kunt leggen, maar steek het niet door en door!!!
Het is puur om te zien in welk oppervlak je je vulling kunt leggen, dus puur als hulpmiddel.

Als je dan de in het midden van al die rondjes de vulling hebt gelegd (niet helemaal vol) dan pak je de andere deeglap en probeer je precies op de andere te leggen, niet verschuiven anders verplaatsen je hoopjes vulling.

Dan druk je met je hand de hoopjes aan zodat de twee delen deeg aan elkaar gaan plakken door het vochtige randje.
Dan steek je hem uit met de stekendoos en doe je nog even goed de randjes aandrukken.

Deze frituur je op 200 graden mooi lichtbruin van kleur.

Als ze uit de frituur komen gelijk in de kaneelsuiker rollen en laten rusten.

Dit kun je ook doen met een gembervulling (gekonfijte gembernootjes fijn hakken en als vulling gebruiken). Of met ananas.

Voor 2015 een mooi gezond en vooral liefdevol jaar.
Follow your heart it knows the way!

Eet smakelijk.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>