Appeltaart


Appeltaart

Ingrediënten

Deeg

• 250 gram bloem
• 150 gram boter
• 125 gram suiker
• ¾ ei
• theelepel citroenrasp (Dr.Oetker)
• snufje zout

Vulling

• 1 flinke Goudreinet
• 50 gram suiker
• kaneel
• 50 gram rozijnen
• Scheutje maple syrup (Jumbo)
• Citroensap
• Theelepeltje citroenrasp (Dr. Oetker)
• 125 gram marsepein.

Overig

• Patidess springvorm
• Dr. Oetker invetspray

Recept is voor één appeltaartje en een klein hartjes appeltaartje.
Als ze klaar zijn kunnen ze perfect ingevroren worden.

Meng de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine.
Laat het deeg even rusten. Als het heel slap is even in huishoudfolie in de koelkast. Hoe platter het deeg in de koelkast hoe sneller het gekoeld word.

Schil de appel en snij deze in kleine stukjes.
Voeg hierop citroensap voor de smaak maar ook tegen het verkleuren.
Voeg hierbij ook de andere ingrediënten voor de vulling.
Rozijntjes wel even laten weken. Heb je niet echt de tijd hiervoor gehad kook dan wat water en laat ze een minuutje hierin weken.

Rol je deeg uit op 5mm dikte, en vorm dit voorzichtig in de ingevette springvorm. Het deeg kan barsten als je het goed in de randen wilt duwen doordat je nagels in het deeg scheurtjes maken, een trucje om dit te voorkomen is een balletje deeg rollen en deze voorzichtig als hulpmiddel gebruiken om het deeg zo strak in de randen te krijgen.
Bekleed dan bovenop de bodem een klein laagje marsepein, dit zal door het bakken samensmelten met de deegbodem en zo een extra lekkere smaak geven aan de onderkant van de bodem.

Vul ze dan met het mengsel. Snij van het oven gebleven deeg reepjes voor op de bovenkant. Bestrijk deze met het overgebleven geklopt ei. Bestrooi deze eventueel met nog wat kaneelsuiker.

Bak het af in een voorverwarmde oven.
50 minuten op 180 graden.

Als hij klaar is goed laten afkoelen, en dan wel proberen met een mesje de randjes alvast los te maken. Dan helemaal af laten koelen en uit de springvorm halen.

De bloemen zijn even snel gemaakt van fondant om het net even wat meer af te maken.

Deze appeltaartjes zijn heel goed in te vriezen, handig voor als je op het laatste moment visite krijgt. Doe hier wel voor de zekerheid meerdere zakken omheen tegen smaakoverdracht van andere etenswaren in de vriezer.

1 reactie
  

Een reactie op “Appeltaart”

  1. Hai,

    dank je wel voor het recept.
    Graag zou ik de maten van beide bakvormen willen weten.
    Zijn de bloemetjes gemaakt met de Petunia uitstekers van Sugar Art?
    En die leg je er vlak voor het serveren op?
    Heb jij de marsepein wel eens weggelaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>