Arretjescake

Goede morgen,

Even een hele foute trek, arretjescake.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Heerlijk simpel en zonder oven te maken, en niet duur. voor 3 euro heb je een cake.

Recept:

  • 2 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram cacao
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram mariakaakjes
  • 50 gram hagelslag of andere versiering
  1. Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
  2. Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het arretjescakemengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Pas wel op met het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.

Bron: Allerhande

Fijne dag!

signature

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>