Bijen Taart


Bijen Taart

Ingrediënten

· Dr. Oetker Boerencakemix 2x
· PME Deep Petal Cake Pan 20 x 7,5cm.
· Roomboter
· Eieren
· Culpitt Floral Wire White set/50 -24 gauge
· Prestige Inside Curve Edger
· Wit/geel/zwart marsepein Funcakes
· Ouwel
· Dr. Oetker invetspray
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· PME Sunflower/Daisy/Gerbera plunger cutter 45mm.
· Wilton Ribbon Cutter & Embosser set
· Uitsteker rondje 1,5 cm
· Satéprikker
· Poedersuiker
· Basterdsuiker
· JEM Tool 12 – Petal Frill & Half Round
· Rolstok glad
· Dr. Oetker aarbeiensaus
· Funcakes botercreme mix
· Lorran oils champagne
· Glazeermes

Maak het cakebeslag zoals op de verpakking staat.
Hanteer voor elke helft 1 pak mix.

Bak het in 60 minuten af.
Laat heel goed afkoelen!

Prik na 60 minuten even hier en daar in de cake om te kijken of hij gaar is.

Snij alles wat boven de vorm is uitgerezen vanaf de vorm af zodat het precies op elkaar past.

Maak licht geel marsepein door wit en geel met elkaar te mengen.
Voor een 20 cm taart maak ik 2x 250 gram wit en een kwart pakje van 250 gram geel marsepein.

Maak van geel marsepein 12 gelijke bolletjes voor de bijtjes
Tip: door een wat dikke sliert te maken en even gelijke delen er van af te snijden krijg je gelijke delen. Rol ze eerst mooi tot een balletjes en vorm dan een kegeltje met een wat stompe achterkant.

Rol van zwart marsepein een hele dunne sliert en rol ze om de bijtjes heen in twee delen.

Teken op een stukje stevig papier een klein vleugeltje met een scherpe punt daar waar hij het lijfje in gaat. Knip het uit en leg hem op ouwel (niet overtrekken want dat is niet eetbaar) en houd vast met je duim terwijl je er rond om uitknipt.
Doe dit voor 24 stuks vleugeltjes.

Maak een sneetje in het lijfje aan weerskanten en steek de vleugeltjes erin.

Dan maak je met de JEM Tool 12 – Petal Frill & Half Round een mondje erin.
Zo druk je ook het gezichtje gelijk iets plat.

Van een klein wit bolletje en een nog kleiner bolletje zwart maak je oogjes.
Neem hem van de werkoppervlak op met de achterkant van je satéprikker en druk hem voorzichtig in het bijtje.

Dan maak ik met de shimmer pink poeder en een fijne kwast op sommige een beetje wangetjes. Dit kan je best een aantal weken van te voren maken.
Wat ik doe is een klein snijmatje met bakpapier bekleden en vastplakken aan de onderkant met goed stevig plakband. Daarna de marsepeinen items erop zetten en gelijk luchtdicht afsluiten. Zo kan je het weken bewaren.

Nadat de cake goed is afgekoeld kan je hem lossen en horizontaal in drie stukken verdelen.Ik heb één portie botercrème gemaakt en deze in tweeën verdeeld voor twee verschillende smaakjes.

De eerste laag heb ik botercrème met aarbeiensaus gemengd naar smaak. En op de eerste laag uitgesmeerd. Het tweede deel botercrème heb ik gemaakt met champagne smaak en op de tweede laag uitgesmeerd.
Mocht je botercrème over hebben dan kan je deze altijd invriezen.
Zo had ik nog een klein restje naturel botercrème staan en deze heb ik gebruikt om de totale taart af te smeren.
Je brengt met een glazeermes een super dun laagje aan op en rond de taart.
Zet hem daarna een kwartiertje in de koelkast zodat de boter weer kan opstijven.

Bekleed de taart met je goed uitgerolde lichtgele lap marsepein.
Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind voorzichtig over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart.

Dan komt het lastigste werkje.. het straktrekken van het marsepein.
Het is eigenlijk alleen maar optillen en gladstrijken.
Eerst de bovenkant zodat je eventuele luchtbellen naar het randje duwt waar ze verdwijnen. En dan de zijkanten.Geduld is iets wat je op dat moment zeker moet hebben en heel veel tijd. Is hij helemaal klaar dan snij je met een scherp keukenmesje het overtollige weg, maar niet te dicht op!
Iets ruimer dan de taart stopt. Daarna nog even met de smoother erlangs om het randje mooi onder de taart te duwen.

Zodra hij helemaal rondom glad is even met de smoother alle oneffenheden weg strijken.

Van wit uitgerold marsepein bloemen uitsteken. Van geel marsepein 1,5 cm rondjes uitsteken voor de bloemenkernen.

Druk deze op de plek waar je ze hebben wilt.
In het midden van de bloem heb ik een aantal metalen draden geplaatst.
Eerst heb ik wat draden rond de rolstok gedraaid zodat ze een swirl krijgen. Daarna heb ik er dubbelzijdig tape omheen gedaan.
Vervolgens een rietje die net zo groot is als de hoogte van de taart voorzichtig eromheen .
Stevig aandrukken zodat het goed vast blijft zitten.
Nu eerst een leeg rietje in het midden van de bloem helemaal door de taart heen geduwd en daarna het rietje met draden erin geduwd.
Als laatste de bijtjes erop gedrukt en ook op de bloemetjes.

Het restje wat je over hebt van de taart bekleding heb ik met meer geel gemengd voor een wat donkerdere kleur. Eerst de taart rondom opgemeten om te weten hoelang mijn sliert moest worden.
Daarna de sliert met de rolstok even netjes plat gerold en met de Wilton roller een mooie rand voor de onderkant van de taart uitgesneden. Begin aan de achterkant van de taart en druk hem voorzichtig rondom en snij hem netjes uit bij het beginpunt.

Tip:

Voor het uitrollen van marsepein kan je je werkoppervlak bestuiven met poedersuiker.
Ook je handen kan je hiermee inkloppen tegen het plakken.

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>