Bloemen Taart


Bloemen Taart

Ingrediënten

· Citroen mascarponemix
· Funcakes Botercrème
· Roomboter
· Eieren
· Callebaut fondant 250 gram (voor bekleden)
· Dr. Oetker invetspray
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Glazeermes
· Eetbare lijm.
· Penseeltje
· RD Metallic Food Paint Pearlescent Cerise 20ml
· PME Deep Petal Cake Pan 15 x 7,5cm.
· FMM 5 petal Rose cutter 35/40/50mm
· JEM Strip Cutter No.3
· JEM Strip Cutter No.5
· Theezeefje
· Lemon curd (Chrivers AH)
· Cakedrum 20 cm
· Roze lint 10mm
· Tylose
· Foammatje
· RD Edible Silk – Pearl White
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· Pumpbrush

Maak de cake zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is.

Je kan hem ook eerder maken en invriezen.
Zodra je hem wilt afmaken, een dag van te voren uit de vriezer halen.

Ik heb hem toch een beetje meer smaak gegeven door twee laagjes te vullen met lemon curd

Met een klein restje botercrème heb ik hem afgesmeerd.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème weer op te laten stijven.

Intussen 250 gram Callebaut fondant goed doorgekneed, en uitgerold tot een ronde plak van 2 a 3 mm dikte.

Vervolgens goed smoothen zodat hij mooi glad word.
Netjes de rand onder afsnijden.

Van het restje heb ik de cakedrum bekleed.

De randen heb ik met een scherp lang mes eerst tussen de inkepingen van de cake voorzichtig gedrukt. Daarna op de bollingen van de cake om zo gelijkmatig de strepen te kunnen zetten. Daarna de Food Paint Pearlescent Cerise met penseeltje aangebracht.

Een paar dagen van te voren had ik met de Jem cutter de swirls gemaakt. Deze op een foammatje laten drogen en af en toe omdraaien. Wel iets het fondant verstevigd met tylose. Deze met eetbare lijm vastgezet op de inkepingen op het roze gedeelte.

De bloemen zijn gefrilled. Dit doe je door je fondant te verstevigen met tylose.
Heel dun uit te rollen , steek de roos uit in de drie formaten. Vervolgens met een cocktailprikker iets boven het blaadje te leggen, en met lichte druk je cocktailprikker rond te draaien, door je wijsvinger van je ene hand erop te drukken en de andere je cocktailprikker rond te draaien. Zo druk je hem ook langer uit en gaat hij een beetje bobbelen. Ik heb eest roze fondant gebruikt, en voor de bloem erop steeds iets meer wit fondant toegevoegd voor een lichter effect.

Voor het meer omhoog laten komen van sommige blaadjes gewoon wat spelden met kop eronder leggen voor een uurtje. Zo krijgen ze een 3D effect. Leg het ergens neer waar het goed kan drogen. Als je het verstevigd hebt met tylose is een uurtje genoeg anders echt een dag.

De kern is een bolletje platdukken, en daar je theezeefje in te drukken voor het raster effect. Vervolgens dusten.

Ik heb in mijn pumpbrush een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl, en SK Magic sparkle dust.

De draperieën zijn eigenlijk ook heel simpel. Rol een lapje fondant uit ter grootte van de JEM Strip Cutter No.5. gebruik je cutter om allemaal dezelfde formaten te krijgen. Snij er zo 3 uit. Snij ze allemaal door de breedte door midden, je hebt er dan eentje over. Die kan je gewoon bij je restje bewaren. Doe alle delen op dezelfde manier vouwen. Neem de uiteindes in je hand en vouw het tot een “M” dus omhoog, omlaag, weer omhoog en weer omlaag. Boven en onder heb je dan als het goed is de boven, en onderrand precies onder de draperie zitten. En zie je aan je uiteinde de letter “M” staan. Dit doe je aan alle kanten en vorm desnoods een beetje de binnenranden mee als ze niet mooi vallen. Zet deze vast met een beetje eetbare lijm. Hierop heb ik bolletjes wit fondant iets met tylose verstevigd. Plat gedruk, om vervolgens weer het theezeefje erin te drukken voor hetzelfde raster effect als in de bloemen.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>