Borsten Taart


Borsten Taart

Ingrediënten

· Koopmans boerencakemix
· Roomboter
· Eieren
· Zwart fondant Funcakes
· Dr. Oetker invetspray
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· Callebaut fondant (voor bekleden)
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Rolstok hartjes
· Funcakes botercrème mix
· Glazeermes
· Eetbare lijm.
· Penseeltje
· Cakedrum 20 cm
· Sugarflair kleurstof Paprika flesh/ Caramel Ivory
· Crisco
· Sugargun
· Ribboncutter
· Sugarflair Edible Lustre 2gr, Shimmer pink
· Blana rvs rond bolschaaltje 12 cm (Xenos of Ikea)
· JEM Bows size 1-3, set/3

Dit keer heb ik geen taart gemaakt maar een cake bekleed.
Omdat cake steviger is en beter bijgesneden kan worden heb ik daar nu voor gekozen.

Maak de cake zoals op de verpakking staat.
Ik heb hierbij gebruik gemaakt van een Blana rvs bolschaaltje 12cm voor de twee borsten.

Ik heb de cake in een boterhammenzakje een dag laten staan.
Wat ook mogelijk is, invriezen en zodra je het nodig hebt een paar uur van te voren eruit halen.

Vervolgens afgemeerd met een beetje botercrème waar ik meestal nog wel een restje van in de vriezer heb staan.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In kleur ik 500 gram Callebaut fondant met de Paprika Flesh en een klein beetje Caramel Ivory en rol deze uit tot een langwerpige plak van 2 a 3 mm.

Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal de cake uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de cake. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart.
Wrijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Let wel marsepein bekleden doe je precies anders om dus naar beneden trekken.
Met fondant dus naar boven duwen.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de cake zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.
Dan heb ik met de Edible Lustre shimmer pink en een penseeltje een roze tepelhof gemaakt, door voorzichtig in een ronddraaiende beweging een rondje te kleuren.
Daarbovenop een klein balletje in dezelfde kleur gedust.
De “piersing” zijn gewoon twee zilverballetjes.

De cakedrum heb ik dit keer niet bekleed met fondant, maar ingepakt met rood folie.

Een stuk zwart fondant heb ik uitgerold, en daarna met de hartjes rolstok reliëf erin gerolt. Daarna heb ik het blada schaaltje waar het ook in gebakken is gebruikt om voorzichtig alleen de bovenkant voorzichtig in het fondant te duwen zodat ik een mooie ronding met mijn mes kan uitsnijden voor het BH gedeelte. Dit doe ik per borst. Leg dit zo neer zoals jij het het mooist vind. En versier daarna naar eigen idee.

Ik heb een roushje gemaakt van een reepje zwart dat ik met de ribboncutter heb uitgesneden, en vervolgens los opgevouwen. Deze voorzichtig al uitvouwend weer boven het randje van de BH geplakt met eetbare lijm.
De baleinen en de randjes boven de borst heb ik met de sugargun gemaakt met de middelste ribbon disk.

Het strikje heb ik met de JEM Bows size 1-3, set/3 gemaakt.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

2 reacties
  

2 reacties op “Borsten Taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>