Cameo Turqouise Cupcakes


Cameo Turqouise Cupcakes

Ingrediënten

· Dr. Oetker Muffinmix
· House of marie roze cupcakecases
· Eieren
· Wit fondant Funcakes
· Zwart fondant funcakes
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Roomboter
· Rolstok glad
· Diamond Plaque rolstokje (Pretty sweets.be)
· Wilton EU Icing Color – Sky Blue
· Funcakes botercrème mix
· Eetbare lijm.
· Pump Brush
· RD Edible Silk – Pearl White
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· Crisco
· Städter Metaal Uitstekers Ringen Kartel set/14
· Wilton 2D tip
· Spuitzak
· FMM 5 petal Rose cutter 50mm
· FI Molds Cameo set
· JEM Tool 3 – Bone

Maak de muffins zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij gaar is.

Maak één portie botercrème en doe deze in je spuitzak.
Maak hiermee de toeven. Botercrème kan heel goed in de vriezer dus je kan als je daar wat heb staan de benodigde hoeveelheid eruit halen.

Uit een stukje zwart fondant rol ik een lap, en rol met de reliëf roller hier het reliëf in.
Vervolgens steek ik hier een rondje van 5 cm.uit voor de ondergrond. Deze laat ik een paar dagen drogen.

Kleur een stukje wit fondant turqouise, en kleed dit goed door voor de roosjes, en de achterkantjes van de cameo`s.

Voor de roosjes gebruik ik de petal rose cutter. Hier zijn ook youtube filmpjes van.
Maar simpelweg steek je voor één roosje twee bloemen uit.
Zet in het midden met een beetje water een kegeltje vast die je net niet ziet als je het eerste blaadje erom heen drapeert. Dan doe je door om en om de blaadjes erom heen vouwen.
Dus eerst blaadje één dan blaadje drie dan blaadje vijf en zo door naar de nog overgebleven blaadjes. Dit zet je op je tweede uitgestoken bloemetje en doe je precies hetzelfde als bij de eerste. Snij het overtollig eronder weg en laat zo drogen.
Vorm de puntjes van de blaadjes door er een kleine twist beweging in te maken.

Ik heb in mijn pumpbrush een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl, en SK Magic sparkle dust, hiermee dust ik de roos.

Laat deze even drogen op een donkere droge plek.
Deze kleur heeft de neiging in fel licht te verkleuren dus dit is erg belangrijk.
Na een paar dagen plaats ik hem op het zwarte ondergrondje met een beetje eetbare lijm.

Voor de cameo heb ik een beetje wit fondant in de mal gedrukt en met de Jem bone tool heel voorzichtig alle deeltjes ingedrukt.
Daarna een stukje roze gekleurd fondant niet al te hard erop drukken zodat het precies in de mal past.
Even tien minuten in de vriezer, zodat je hem er mooi en onbeschadigd uit kan drukken.
Deze ook weer een paar dagen laten drogen, en dan met een beetje eetbare lijm op je ondergrondje drukken.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>