Cup Of Tea Cupcakes


Cup Of Tea Cupcakes

Ingrediënten

· Dr.Oetker muffinmix
· Roze cupcakecases
· Roomboter
· Eieren
· Satéprikker
· Rolstok glad
· Eetbare lijm.
· Penseeltje
· Funcakes fondant wit
· Pump brush
· Sugarflair (Pink/caramel ivory/Dusky pink wine/black en dark brown)
· RD Metallic Food Paint Pearlescent Cerise/white 20ml
· Siliconen kopjesmal (Hittepetaart)
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· RD Edible Silk – Pearl White
· Tylose
· Stempel met motiefje (Allthatscraps)
· Sponsje
· Rolstok wilton swirl (voor het toefje op het taartpuntje)
· PME Modelling tools, Design Wheeler 3 heads
· Rondjes uitsteker voor bordje

Maak de muffins zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn.

Voeg aan een stukje wit fondant wat tylose zodat deze goed hart wordt, en op je toef blijft staan. Doe dan een klein beetje van de vloeibare eetbare verf op een schoteltje. Knip een schuursponsje in een klein makkelijk formaat zodat je hiermee je stempel kan beinkten met eetbare inkt. Druk je stempel in het fondant. Snij hieruit een langwerpig of vierkant kleedje, met de design wheeler het stikmotiefje gemaakt. Maak van een uitgestoken rondje een bordje bol deze iets op me een balltool. Hieronder een iets kleiner rondje plakken voor het randje onder het bordje.

De theepot is eindelijk ook heel simpel. Een bolletje op een rondje, en van een sliertje de tuit.

Het kopje is een malletje wat je even met wit fondant vult, een kwartiertje in de vriezer zet en daarna er voorzichtig uit drukt.

Een stukje wit fondant gekleurd met dark brown kleurstof en deze in sliert vorm elke tussen je handen rollen en dubbelvouwen en weer tussen je handen rollen. Dit tot een bolletje rollen, uitrollen en met een kleine uitsteker uitsteken. Plak dit in je kopje voor het “thee”effect.

Alles daarna beschilderd met de vloeibare witte eetbare verf. Daarna met de achterkant van een satéprikker de roze stipjes aangebracht.

De taartpuntjes zijn van een van fondant gemaakt taartje.
Kleur vier bolletjes wit fondant:

Één bolletje met caramel/ivory voor de kleur van het “biscuit”.
Één bolletje met een mix van Dusky wine pink en Pink voor de kleur van de “vulling”.
Één bolletje met Pink voor de “bekleding” van het taartje.
Één bolletje met wat meer pink voor de “kers” op het toefje “slagroom”.

Rol het bolletje Caramel wat dik uit en steek hieruit een twee rondjes.
Smeer de bovenkant van één van deze delen in met eetbare lijm.
Rol dan de mix van Dusky wine pink en Pink uit als een dunnere plak en steek hier ook twee rondjes uit. Leg hier één plakje van op het biscuit, en smeer weer in met eetbare lijm.
Dan leg je er weer een plakje biscuit op.

Rol dan heel dun het bolletje pink uit voor de bekleding

Smeer het “taartje”geheel in met eetbare lijm, en bekleed deze zoals je normaal ook een taartje zou bekleden.
Snij rondom uit.

Dan met een super scherp mes het taartje in zes delen snijden.
Dan maak ik met kleine witte bolletjes die ik in de swirl roller druk voor het “slagroomtoefeffect” en plaats ze op alle taartpuntjes. En hierop kleine bolletjes van de met meer gekleurde pink fondant.

De vorkjes en lepeltjes zijn van grijs fondant gemaakt en daarna gedust.

Ik heb in mijn pumpbrush een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl, en SK Magic sparkle dust.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>