Edwin little santa schudkaart


Dit keer een magnolia schudkerstkaartje.

Ik heb eerst Edwin (Magnolia) los gestempeld op een correspondentiekaartje (Hema) met Brilliance Black. Daarna gemaskeerd en een meerkleurig waasje gegeven(Versamagic Magnolia bud, Versamagic gingerbread en Brilliance chocolate in de schaduwkanten) dit doe ik met vingerdaubers (Tsukineko).

Alles ingekleurd met Derwent coloursoft potloden. Voor de gezichtjes gebruik ik altijd de softpink (c170), en voor de wangetjes de Blush pink (c180), en deep red (130). Daarna bij de haargrens de Pale brown (c 530. De rest is een combinatie van de Pale brown (c 530) en daarna streepjes aanzetten met mid brown (c 600).

Tegenwoordig gebruik ik meerdere kleurtinten over elkaar om zo iets meer diepte, en schaduw te krijgen.

Stipjes op de wangen en ogen, als ook de schaduw lijntjes op het mutsje en kleding heb ik aangezet met de witte soufflé pen van Sakura.

Hier en daar wat glitter aangebracht door wat glitterlijm (Pipoos) op de rand waar je de glitters wilt hebben. Ik doe dit met een prikpen en hier wat glitterlijm op aanbrengen. zo kun je precies werken en het met een wattenstaafje mooi uitdeppen tot daar waar je het hebben wilt. Daarna haal ik met een prikpen de glittertjes op de zwarte lijnen weg om zo een duidelijke grens te hebben.

Om hem heen ook twee keer een tekst (Magnolia) gestempeld (Brilliance Chocolate)

De knoopjes op de bretels zijn extra benadrukt door hier goudkleurige brads in te bevestigen voor net een beetje extra touch.

Plaatje uitgestanst (Spellbinders), en er een venster schudkaart van gemaakt.

Dit doe je als volgt:

Stans het plaatje uit de grootste ronde stans. stans vervolgens uit mica hetzelfde grote rondje.
Dan uit wit cardstock de grootste scallop ronde stans met daarin gelijk de twee maten kleinere egaal ronde stans zodat je in 1 keer de rand gelijkmatig kunt stansen.

De witte scallop rand met stukjes dubbelzijdig tape (Scorpal) op de uitgestanste mica bevestigd.
Op de achterkant van de witte rand dus op het mica heel precies kleine vierkantjes 3d foam de rand voorzien en hier nog een laagje op omdat de glazen balletjes anders net niet lekker schudden. De binnenkant voorzien van schudmateriaal, dit keer “sneeuw” (Intratuin) zak voor in de kerstboom) doe het gruis samen met wat witte glitter in een potje en je hebt altijd winterschudmiddel voor je schudkaarten. Wel iets extra glitter in het schudgedeelte gedaan voor extra effect, en wat glazen balletjes voor wat variatie. Daarna het plaatje er precies passend op leggen en goed aandrukken.

Op het scalloprandje heb ik om en om wat plakpareltjes (Kruidvat of Action) geplakt om het af te maken.

Het hobbelpaardje (Magnolia Doohickey volume 2) heb ik uit ribbel kraftcardstock gestanst, daarna zo gemaakt dat het lijkt of het van roestig metaal is gemaakt. Dit doe je zo:

Eerst druk ik ze in een lichte inktpad (Versamagic Sahara sand) daarna in een iets donkere kleur bruin (Versamagic Gingerbread) en daarna heel lichtjes in een donkere kleur bruin (Brilliance Chocolate) Daarna met wat crackle paint (Ranger) en een stukje schuurpons wat

De grote roosjes waren wit, maar heb ik zelf gekleurd. Dit is best een werkje, maar je kunt zo wel precies de kleuren maken die je zoekt en matchen. In dit geval Sahara sand (Versamagic) en Galaxy gold (Brilliance).

Doe een paar druppeltjes van je inkt in een bakje, of makkelijker nog in je mini mister (Ranger) voeg hier wat water aantoe. Ik zelf vind het mooi als het ook een goudkleurige of zilverkleurige gloed krijgt, dus daar voeg ik dan extra de Planet Platinum (Brilliance) of de Gold galaxcy (Brilliance) aantoe. Goed roeren of als je met de mini misters werkt goed schudden.
Dan de roosjes onderdompelen of besprayen. en goed laten uitdrogen. Af en toe de blaadjes iets losmaken als ze iets aan elkaar zijn geplakt. Nachtje laten drogen en daarna zul je hier en daar de laagjes weer vast moeten plakken omdat deze door het vocht zijn losgelaten, maar heb je dat eenmaal gedaan, heb je wel je matching roosje voor op je kaart ;-))

De hulstakjes onder te bloemetjes (Cottage cutz) zijn uit metallic zilver cardstock gestanst.

Onderin een steranijsje en een klein dennenappeltje (Intratuin) van wat cracle paint voorzien. en eronder met een dotje uit je lijmpistool bevestigd.

Achtergrond designpapier (Maya Design) ook gemat en met de hand gestikt, met behulp van de matpack (SU).

Achter het schudplaatje heb ik veel stansen gebruikt en al het papier is van Maya.

Burberry lint heb ik van de markt, en de belletjes heb ik ooit in Zweden gekocht via een stempelvriendinnetje daar.

Voordat ik het schudgedeelte op de kaart heb bevestigd heb ik een goudglitterspray (Doeading) op de kaart gespoten en daarna even een half uurtje laten drogen. voor net dat beetje extra glitter voor de kerst.

Vaak krijg ik de vraag waar ik dingen koop, ik koop overal en nergens.
Op beurzen, in het buitenland daar waar het soms heel goedkoop is kortom wil je weten waar iets te koop is “google” even en je vind het zo.

Een fijne dag en veel kijk plezier op mijn website.

Hele fijne en liefdevolle kerstdagen!!

Bianca

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>