FF Bubbelbad Taartje


FF Bubbelbad Taartje

Ingrediënten

· Funcakes Biscuitmix
· Roomboter
· Wit fondant Callebaut
· Funcakes fondant wit en roze
· Wilton kleurstof Sky bleu/deep brown/chestnut/egg yellow
· Americolour purple
· Patidess mascarpone/aardbei
· Eieren
· Tylose
· Satéprikker
· Pump Brush
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· RD Edible Silk – Pearl White
· Sugarflair lustre royal gold/shimmer pink
· Wilton Decorator Preferred Deep Round Pan Ø 12,5×7,5cm
· Eetbare lijm zelfgemaakt (1 th.lepel Tylose op een potje van 50 ml kokend water)
· Wilton ribboncutter
· JEM Tool 12 – Petal Frill & Half Round
· JEM Tool 3 – Bone
· JEM trumpet former & double edge veiner
· FMM Impression Mats gemetselde muur/boomnerf
· Patchwork Cutter Diamond Design
· GSA Structuur rolstok – 16,5 cm – Cool (www.prettysweets.be)
· D Metallic Food Paint Pearlescent Cerise 25ml
· RD Metallic Food Paint Pearlescent White 25ml
· Sugargun
· Klein penseeltje
· Crisco

Maak het biscuit zoals beschreven op de verpakking.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker om te kijken of hij ook echt gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Snij het biscuit door op ongeveer 2 cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met Mascarpone botercrème.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Ik prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling van Aardbei botercrème.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het Fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 5 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. rijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Ik heb nu eerst de cakedrum gemaakt. De taart in de koelkast gezet, omdat deze onderkant wel even duurt.
De cakedrum bekleed met wit fondant van Callebaut. Deze met de Patchwork Cutter Diamond Design reliëf gegeven. Ik ben in het midden begonnen. En zo het patroon gevolgd. Dan de bijbehorende bloemetjes in de kruisingen gedrukt. De rechte lijnen heb ik met shimmer pink van Sugarflair en een klein penseeltje roze gemaakt. De bloemetjes met een klein penseeltje met royal gold lustre goud gemaakt. Met een grove zonder iets over het geheel gekwast zodat alle overtollige poeder weg is en de kleuren in elkaar over gaan.

Langs de taart heb ik de “hout” schotsen gemaakt. Hiervoor heb ik wit Funcakes fondant bruin gekleurd met Wilton dark brown en wat chestnut erdoorheen voor een iets donkere rode gloed. Deze uitgerold en met het boomnerf matje reliëf erin gemaakt. Met de Wilton ribboncutter ze allemaal dezelfde maat gesneden. En deze een paar dagen laten drogen.. of met Tylose maken zodat het sneller uithard.

Voor het beertje heb ik een flink stuk wit Funcakes fondant gekleurd. Het is een moeilijke kleur om exact te krijgen maar met dark brown, chestnut, egg yellow en roze Funcakes fondant is het deze kleur te krijgen. Het hoofdje heb ik van 16 gram fondant gemaakt. De buik 28 gram, de voetjes en handjes 5 gram per stuk. De oortjes zijn van een klein plat bolletje gemaakt en daar een roze bolletje plat in gedrukt. Deze doormidden snijden en iets gebogen op het hoofdje plakken met eetbare lijm. Het deel onder het neusje is dezelfde kleur als het beertje maar dan met iets meer wit fondant erdoorheen dat het wat lichter wordt. Met een mesje de lijnen in het hoofdje en lijfje maken. Mondje kan je maken met de JEM Tool 12 – Petal Frill & Half Round. Het blushje maak je met de shimmer pink. De beentjes en armpjes heb ik los gelaten en los in het bad bevestigd. Het hoofdje met romp is wel aan elkaar bevestigd.

De “bubbles” moet je helaas met de hand maken.. er zit niets anders op dan een avondje balletjes draaien van voornamelijk witte Funcakes fondant. De roze zijn gemaakt van Funcakes voorgekleurd roze. En de blauwe zijn zelf gekleurd met de wilton sky blue. Daarna de Pumpbrush hierin dopen hierin zit een mengsel van (1 op 1) van Pearl white, en SK Magic sparkle dust.
Zo krijgen de bubbles een parelmoer en een glimmertje. Gewoon in een bakje laten drogen en af en toe een beetje schudden dat de onderste ook kunnen drogen.

Het handdoekje is van roze Funcakes fondant gemaakt. Dun uitgerold en met het bloemen rolstokje een bloemen motiefje gegeven. Met de vloeibare eetbare verf sommige bloemetjes aangezet.
De shampoo en douchegel flesjes zijn gemaakt met de kleuren die boven genoemd zijn. En met royal gold lustre licht gedust. Een stukje dun gerold witte fondant iets uitsnijden voor het etiket, en met eetbare zwartte stift en een swirltje op geven als “tekst”.
Alles wat echt goud moest zijn heb ik met gele fondant gemaakt dan is het makkelijker solide goud te maken dan wit dusten.

Zo ook met de randjes om het bad. Deze zijn met de sugargun gemaakt met de middelste ribbondisk en met gele fondant die later gedust is met royal gold van Sugarflair. De schroefjes zijn bolletjes platgedrukt en met een mesje ingekerfd. En ook deze gedust met royal gold.

De badborstel is van een stuk bruin gekleurd fondant gemaakt. Weer beginnend bij met een kegeltje die je bij het handvat gedeelte iets meer tussen je vingers smaller maakt.
Het deel waar de haartjes in zitten iets plat maken. En met de sugargun en de dunne sliertjes met wit fondant de borstel afmaken.

De bunnytoffeltjes zijn van witte Funcakes fondant gemaakt eigenlijk heel simpel.
Maak een kegeltje en druk deze in met de JEM Tool 3 – Bone zodat er een binnenkant ontstaat. Hierop een bolletje wit die je met de trumpet former & double edge veiner druk je in het hoofdje twee gaatjes waar de oren in komen. Die maak je door een klein kegeltje plat te drukken zodat je een platte druppel krijgt. Met een nog kleiner roze kegeltje doe je hetzelfde.. deze plak je in het witte gedeelte en het spitse gedeelte vouw je iets samen. In de gaatjes doe je een klein beetje eetbare lijm met een klein penseeltje en druk je voorzichtig de oortjes erin. Onder het neusje maak je met een eetbare pen de snorharen en druk je het roze neusje erop.

Afgewerkt met een Friends forever lintje die bij de meeste hobbywinkels wel te koop zijn.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>