Gemberkoekjes


Gemberkoekjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 24 koekjes ca. 4 cm.

• 200 gram bloem
• 100 gram witte kristal suiker (met vanille stokjes erin voor de smaak)
• 100 gram roomboter op kamertemperatuur
• 1 ei + 1 ei om te bestrijken
• Snufje zout
• 8 gembernootjes op siroop

Voeg alle ingrediënten voor de koekjes (behalve de gembernootjes) in een kom
of in de Kitchenaid, en kneed deze tot een mooie bal.

Rol het deeg uit op een bebloemde en schone ondergrond, en steek hier de koekjes uit.
Leg deze op het bakpapier op de bakplaat en bestrijk de koekjes met een losgeklopt ei.

Hak de gembernootjes in de keukenmachine tot kleine stukjes en druk deze voorzichtig op de koekjes.

Is het deeg iets te slap dan kan je hem even plat in een stuk keukenfolie in de koelkast leggen om op te stijven.

Maak met de hand bolletjes en druk deze met de handpalm iets plat.

Bak deze op 180 graden voor 20 minuten naar gelang dikte (1 cm hoge koekjes) en grootte.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>