Gevulde hartjes koeken


Gevulde hartjes koeken

Ingrediënten

· 150 Gram koude boter
· 200 Gram bloem
· 2 eieren
· 100 Gram basterdsuiker
· Pakje amandelspijs 250 gram
· 1 ei voor door het amandelspijs
· Garneer amandelen
· Wilton Mini Pie Press Heart

Goed voor 6 gevulde koeken.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Voor het deeg voeg ik de bloem, boter, suiker, eieren en het zout in de mengmachine.
Bestuif het deeg met wat bloem, druk het plat en pak het in plasticfolie.
Laat het deeg opstijven in de koelkast of vriezer.

Meng de amandelspijs met een ei zoals beschreven staat op de verpakking.

Of als je het zelf wilt maken 160 gram suiker met 160 gram amandelen fijngemalen, en een ½ geklopt ei in de keukenmachine.

Bestuif het deeg met bloem en rol deze uit tot een plak van 4 mm. Steek met de onderkant van de hartjes mal de hartjes uit. Leg één helft in de onderkant van de mal druk deze voorzichtig aan, en zorg dat de randjes netjes over de scalloprand liggen.
Vul ze dan met 3 bolletjes spijs in het midden, twee in de bovenkant en één onder. Leg dan het tweede uitgestoken hartje erop, druk voorzichtig aan. Aan de zijkanten zal wat overtollig deeg komen dat je voorzichtig met je duim weg kunt vegen.

Leg ze op je bakpapier op de plaat. Bestrijk ze met wat geklopt ei wat je nog over hebt van je spijs. Druk er een garneer amandeltje op. Bak ze goudbruin af op 30 minuten.

Je kan ze natuurlijk ook vullen met vlaaivulling, appel rozijnen, zeer fijn gemalen gekonfijte gemberbolletjes voor een warme vulling.

Tip:
Vet de rand van de uitsteker in met crisco, zo ook de twee binnenste delen die de rand op elkaar drukken.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>