Gingerbreadmen koekjes


Gingerbreadmen koekjes

Ingrediënten

· 350 gr bloem
· 2 eetl. stroop (pannekoekenstroop)
· 1 tl. bakpoeder
· 1 tl. gemberpoeder
· zout
· 115 gr boter (ongezouten) op kamertemperatuur
· 175 gr bruine basterdsuiker
· 100 gr suiker met vanille
· 1 ei losgeklopt.
· Funcakes fondant wit
· Sugar flair poppy red/ party green
· Sugargun

Verwarm de oven op 190 C.
Afbakken in 7-8 minuten.
Doe alle droge ingrediënten in een kom boter, en meng het goed door elkaar. Daarna alle natte delen toevoegen.
Zelf bewaar ik alle gebruikte vanille stokjes in een pot met suiker zodat ik altijd vanillesuiker heb, zo krijgt je normale suiker een vanille smaak en heb je een wat natuurlijkere geur en smaak in je koekjes.
Je kunt natuurlijk ook gewoon vanillesuiker gebruiken.

Kneed het goed door elkaar zodat je een deeg hebt.
Rol dit in huishoudfolie, en laat een half uurtje in de koelkast rusten.

Kneed het dan nog een keer goed door zodat je een soepel deeg krijgt. Rol op een oppervlakte uit wat je goed met bloem hebt bestrooid. En steek er de gingerbread men uit.
Ik heb uit dit recept zeker 30 koekjes gehaald.

Je kan ze nog versieren met knoopjes fondant. Gewoon uit een lapje gekleurd fondant met een afgeknipt rietje rondjes steken. Met een balltool iets opbollen op een foammatje en met een speld er twee gaatjes in prikken. Met een beetje eetbare lijm op het koekje bevestigen.
Met de sugargun een wit sliertje maken, en deze op de begin stukken van de armen en benen bevestigen met eetbare lijm.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>