Halloween taart


Halloween taart

Ingrediënten

· Funcakes Biscuitmix
· Roomboter
· Zwart fondant Funcakes (1x 250 gram)
· Funcakes oranje fondant (1x 250 gram)
· Callebaut fondant 500 gram (voor bekleden)
· Sugarflair Paprikaflesh/ Party green
· Wilton Orange
· Eieren
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Cake Drum round 15cm
· PME Deep round Cake Pan 10 x 7,5cm
· Eetbare lijm zelfgemaakt (1 th.lepel Tylose op een potje van 50 ml kokend water)
· LorAnn Super Strength Flavor – Pralines and Cream
· Patidess Hazelnoot
· Sugargun (disk rondje voor botjes in vleugels)

Maak de biscuit zoals beschreven op de verpakking.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij echt gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Snij het biscuit door op ongeveer 2cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met Pralines and Cream botercrème.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Ik prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling van hazelnoot botercrème.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het Fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In tussen rol ik de Callebaut fondant uit tot een plak van ongeveer 3mm.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. rijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Kleur een stuk Callebaut fondant groen, en rol een lap die de grootte heeft van de cakedrum.
Deze bekleed ik hiermee. De rand voorzie ik van grosgrain ribbon met stikrandje die ik met een stukje dubbelzijdig tape aan de achterkant bevestig.

Een aantal weken van te voren heb ik het vleermuisje gemaakt. Deze is naar een idee van Betty`s Sugardreams gemaakt. Eigenlijk heel simpel als je goed kijkt zie je hoe het gemaakt is. Een kegel voor het lijfje. Een kegel op de spitse kant ingesneden met een heel scherp mesje voor het bekje. Balletjes als voetjes. Een klein kegeltje in huidskleur met wat zwart gemengd helemaal plat drukken met een balltool voor de oortjes. En hetzelfde met een iets groter stukje zwart voor eronder. Van internet heb ik een plaatje gegoogled met vleermuis vleugels (of Badwings) deze uitprinten in de voor jou juiste grootte op een overheadsheet. Zodat je deze makkelijk op dun uitgerold zwart fondant kunt drukken en met een super scherp mesje erlangs kunt uitsnijden. Dan de spijlen (botjes) met de sugargun maken. Alles vast plakken met eetbare lijm.

Van oranje fondant heb ik pompoentjes gemaakt.
Rol een bolletje zonder scheuren. Mooi glad dus. Deze druk je iets plat. Van met een scherp mesje die je aan de onderkant in het midden zet met een rechte lijn naar de zijkant en bovenkant trekken. Dit rondom. Als je dan de pompoen weer ietsje plat drukt worden de snede wat boller en heb je een pompoentje. Maak een gaatje in het midden bovenop. En druk hier een stukje groen fondant in als takje.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>