Kaneelbollen


Kaneelbollen

Ingrediënten

Vulling:

· 150 g amandelen
· 150 g suiker
· 100 g boter
· 8 tl kaneelpoeder
· 4 el water

Deeg:

· 500 ml melk
· 150 g boter
· 12 g gedroogte gist
· 120 g suiker
· 1 tl zout
· 1 tl kardemompoeder
· 850 g bloem
· 1 ei
· greinsuiker of parelsuiker

Voor 10 stuks

Maal de amandelen met suiker fijn in de keukenmachine. Voeg de boter,
kaneel en water toe.
Draai fijn tot een gladde massa.

Verhit de melk met de boter tot handwarmte en wacht tot de boter
gesmolten is.
Voeg dan de gist, suiker, zout, kardemom en bloem toe. Kneed het tot een
soepel deeg.
Leg het deeg in de kom. Bedek de kom met folie. Zet de kom op een warme
plek en laat circa 30 minuten rijzen.

Rol het gerezen deeg uit en bestrijk de helft met de vulling.
Vouw het deeg dubbel en snijd het in repen. Vouw de punten van de reep
over elkaar. Leg ze op de bakplaat.

Laat de kaneelbollen afgedekt circa 20 minuten rijzen. Verwarm de oven
voor op 200 ºC.
Bestrijk de gerezen broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met
greinsuiker.
Bak de broodjes in circa 15 minuten goudbruin.

Bron: Taste of Life Travel Stockholm

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>