Kerstlollies


Kerstlollies

Ingrediënten

• Mini kerst canes (Xenos)
• Witte chocolade callets (Callebaut)
• Lollystokjes
• Leuk lint (Intratuin)
• Musketzaad wit, roze en rood (Xenos)

Eigenlijk heel simpel om te maken, twee stokjes iets boven een waxinelichtje of je vlammetje van het gasfornuis houden en dan op je stokje tegen elkaar duwen.

Het gaat het makkelijkste als je een broodplank met een stukje bakpapier als onderlegger gebruikt om hier je stokjes op je lollystokje te drukken. Zoek van te voren twee ongeveer dezelfde canes uit die het beste bij elkaar passen qua grootte.

Als ze goed vastzitten kun je ze op je bakpapiertje vullen met de gesmolten witte chocolade.
Ik ben erg fan van Callebaut. Fondant en chocolade is gewoon de beste, en de lekkerste.
Je kunt dit au bain marie doen, maar deze callets lenen zich ook goed voor de magnetron. Elke magnetron is anders dus begin eerst met 20 seconden op 700 watt. kijk of dit al begint te smelten en verleng dit zo elke keer totdat het mooi vloeibaar is. wel elke keer doorroeren.
Witte chocolade kan minder hitte hebben dan bijvoorbeeld puur, en is ook veel brandgevoeliger. Dus puur kan je smelten bij een hogere temperatuur dan melk en wit weer bij een lagere temperatuur. Dit is belangrijk om te weten, want verbrandde chocolade kun je weggooien, deze is niet meer te gebruiken.

Water en chocolade is ook geen goede combinatie, ook dit zorgt ervoor dat je de chocolade niet meer kunt gebruiken, vermijd dus water bij je werkoppervlak.

Je kunt eventueel je chocolade ook een kleurtje geven.

Wat veel mensen niet weten is dat er drie soorten voedingskleurstoffen bestaan:

• Poedervorm is geschikt om cake of biscuit een bakvaste kleur te geven;

• Vloeibaar op basis van olie kun je dus het beste gebruiken om je chocolade van een kleurtje te voorzien, aangezien kleurstof op basis van water niet samen gaat met chocolade; Wilton heeft speciale chocolade kleurstoffen.

• Vloeibaar diversen kun je gebruiken voor je botercrème, marsepein en fondant.

Het is dus wel belangrijk te weten waar je kleurstof uit bestaat.

Je kunt ze natuurlijk ook zonder stokje maken, leg ze dan gewoon op je bakpapiertje neer tegen elkaar en vul ze. Even in de koelkast uit laten harden en voorzichtig van je bakpapiertje afhalen. Er zijn speciale cakepop zakjes die je om de bovenkant heen kan doen, de jamin en de leuktste taartenshop verkopen deze. Zonder stokje ook een leuk ideetje voor valentijnsdag.

Ook leuk om samen met de kinderen te maken, na het aan elkaar smelten ;-).

Fijne kerstdagen en vooral veel liefde, geluk en gezondheid!

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>