Kerst Petifours


Kerst Petifours

Ingrediënten

· Bitterkoekjes
· Roomboter
· Funcakes marsepein rood en groen
· Poedersuiker
· Chocolade repen puur 3x 75 gram
· Funcakes botercrememix
· Basterdsuiker
· Rond spuitmondje
· Spuitzak
· PME Holly leaf plunger cutter Small
· PME Three leaf holly plunger cutter set/2

Dit is een recept uit de Mjam winter 2010.

Maak een half portie botercrème en doe deze in een spuitzak met een normaal rond spuitmondje.

Leg de bitterkoekjes (eigenmerk C1000 bitterkoekjes 24 stuks) netjes neer en spuit deze op met botercrème.
Zet ze een kwartiertje in de koelkast om goed op te laten stijven.

Verwarm dan de chocolade in de magnetron.. voor elke magnetron anders maar op de laagste stand elke keer met 3 minuten kijken of het al gesmolten is.
De laatste stukjes kan je erdoor roeren en smelten dan vanzelf.
Laat het niet te hard gaan, verbrandde chocolade wordt bitter en is niet lekker.

Doop de botercrème bolletjes in de chocolade en laat de koekjes met chocolade even (1 minuut) in de koelkast hard worden.

De hulstblaadjes ( of buiten de kerst bloemetjes o.i.d. ) maak ik dagen of een paar weken van te voren.

Op je lepel iets gesmolten chocolade nemen en voorzichtig een klein beetje op je onderkant van de marsepeinen decoraties smeren. Dit gelijk op de uit de koelkast gehaalde chocokoekjes leggen en even laten drogen.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>