Kersttafereeltje


Dit keer een magnolia kerstkaartje.

Ik heb eerst Tilda (Magnolia) los gestempeld op een correspondentiekaartje (Hema) met Brilliance Black.

Alles ingekleurd met Derwent coloursoft potloden. Voor de gezichtjes gebruik ik altijd de softpink (c170), en voor de wangetjes de Blush pink (c180), en deep red (130). Daarna bij de haargrens de Pale brown (c 530. De rest is een combinatie van de Pale brown (c 530) en daarna streepjes aanzetten met mid brown (c 600).

Tegenwoordig gebruik ik meerdere kleurtinten over elkaar om zo iets meer diepte, en schaduw te krijgen.

Daarna gemaskeerd, en ook naast haar twee maskertjes van de ijsbeer en pinguïn met dubbelgevouwen plakband tijdelijk bevestigd, daar waar later op een stukje 3d foam de echte uitgeknipte ijsbeer en pinguïn komen. over de maskertjes heb ik een waasje gemaakt met vingerdaubers (Tsukineko) met meerdere kleuren inkt (Brilliance Sky Blue, Jade en Lime), vervolgens een totaal waasje over deze kleuren heen (Brilliance Platinum Planet) om het een beetje te blenden.

Hier en daar nog een paar extra sneeuwvlokjes gestempeld en deze met de gluepen en wat losse glitter een echt sneeuwvlokjes effect gegeven. In het midden kleine strassteentjes (nagelstickers essence kruidvat zijn lekker klein en hier goed voor te gebruiken) bevestigd. In de hoek de tekst (Magnolia) met versamark en bruin embospoeder (Ranger espresso) geëmbost.

Het tafereel gemat op een stukje geribbeld kraft cardstock (Doeading).
Daarna met de hand gestikt (Garen AH), met behulp van de matpack (SU).

Jute lint(Intratuin) eerst een stukje kant met de hand op genaaid, en deze vervolgens met elke keer een stukje terughalen en vastzetten een ribbellook gegeven.

Achtergrond designpapier (Maya Design) ook gemat en op dezelfde manier gestikt.

Deze vervolgens gemat op een dubbelgevouwen linnen stuctuur (Doeading) kaart bevestigd.

Zilveren en rode besjes bosjes (Magnolia) samen met wat kaneelstokjes en de bij mijzelf te koop witte foam bosjes bloemen met een lijmpistool bevestigd.
Kleine dennenappeltjes (Intratuin) met een beetje vloeibare sneeuw (Rayer) alsook onder de voetjes van Tilda iets aangezet voor een 3d effect.

Bondrandje van haar mustje en het balletje op het einde met flock (Stampendous) een echt bondeffect gegeven.

De takjes onder de bloemetjes (Magnolia Doohickey) zijn iets met bruine chalk aangezet, en wat dauwdruppeltjes (Viva decor pen transparant) erop gemaakt.

Hier en daar wat kunstsneeuwvlokjes met glitter op een klein dotje lijm op de hoofdjes bevestigd.

Bij het tuincentrum kun je een zak met kunstsneeuw kopen. deze bevat onderin meestal wat gruis, dit kun je hier perfect voor gebruiken. Het gruis in een potje bewaren en hier wat witte glitter bij voegen. Dit goed door elkaar schudden en je hebt een potje sneeuw voor je schudkaarten of zoals hier om als extra effect op een kaart te gebruiken.

Vaak krijg ik de vraag waar ik dingen koop, ik koop overal en nergens.
Op beurzen, in het buitenland daar waar het soms heel goedkoop is kortom wil je weten waar iets te koop is “google” even en je vind het zo.

Een fijne dag en veel kijk plezier op mijn website.

Bianca

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>