Kokosmopjes


Kokosmopjes

Ingrediënten

· 200 gram gemalen kokos
· 4 gedroogde abrikozen in kleine stukjes
· 75 gram bloem
· 4 grote eiwitten
· 200 gram suiker
· vanille essence
· 50 gram pure chocolade

Klop de eiwitten au bain marie met de suiker totdat de suiker is opgelost, wat ook goed werkt is water koken met de waterkoker. Kokend water in een kom en daarin je kom met suiker en eiwit. Als het suiker opgelost is de bloem, kokos en abrikozen stukjes er doorheen mengen. Ik heb zelf in een suikerpot oude vanillestokjes staan dus heb alleen deze suiker gebruikt voor een natuurlijke vanillesmaak, heb je dat niet dan kun je vanille essence gebruiken of een klein deel van de suiker vervangen door vanillesuiker.

Even koud laten worden in de koelkast ongeveer een half uurtje.

Ik heb zelf een mini ijsknijper hier heb ik bolletjes mee gemaakt voor op het bakpapier.

Dan 15-20 minuten goudbruin laten bakken op 170 graden.

Voor decoratie kan je de onderkantjes in de chocolade dopen, of met een lepel gesmolten chocolade zigzaggend over je koekjes laten vallen.

Pure chocolade kan op stand 2 in de magnetron 2 minuten gesmolten worden, klontjes gewoon even doorroeren.

Heb je ouwel dan kan je gewoon rondjes uit de vellen knippen en deze onder de hoopjes leggen voordat ze in de oven gaan.

Dit is een recept uit het nieuwe boek “koekjes” van Carla Bardi. Leuk en laagdrempelig.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>