Lemonbars


Lemonbars

Ingredienten

Voor de onderkant
· 175 gram bloem
· 85 gram witte basterd suiker
· 140 gram koude boter
· 1 theel. melk

Voor de topping
· Rasp van 3 citroenen
· 200ml citroensap (ongeveer 4 citroenen)
· 3 eieren
· 200 gram witte basterd suiker
· 25g bloem
· poeder suiker om te bepoederen.

Gebruiksaanwijzing

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg de bloem en suiker in een kom met de boter tot een kruimelige substansie. Meng de melk erbij. Leg deze in een vorm. Dit kan een vierkante vorm zijn of al een silliconen bakvorm in de vorm van repen.Bak voor 15-20 minuten tot het mooi goudkleurig is.

Verwijder je bakblik en verlaag de temperatuur naar 160 graden. Mix de citroensap en eieren, suiker, bloem en citroenrasp. Voeg dit mengsel toe aan de al reeds gebakken onderkant in de vorm. Bak het dan af op 10-15 minuten zodat ook de bovenkant goed is. Laat in de vorm afkoelen. Snij reepjes en dust deze een beetje met poedersuiker.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>