Little santa


Dit keer een magnolia kerstkaartje.

Ik heb eerst Edwin (Magnolia) los gestempeld op een correspondentiekaartje (Hema) met Brilliance Black. Daarna gemaskeerd en met een speciale gluepaint de tekst gestempeld over het maskertje. Hier zijn verschillende manieren voor. Ik werk het liefst met een stukje overheadsheet die je op de gladde kant met een paar druppels met je vinder gelijkmatig uitsmeert, druk hier voorzichtig je stempel in zonder te bewegen. houd rekening dat het lijm is dus je zult met wat lichte kracht je stempel van de overheadsheet moeten afhalen.
gelijk met een babydoekje (zonder alcohol) de stempel schoonmaken anders wordt het later lastiger.

Dan doe je voorzichtig de flakes erop (Peacock) deze wrijf je voorzichtig over de tekst met een stukje schuursponsje. en dan de sponskant. Als je dat gedaan hebt doe je de overtollige flakes terug in het potje. De rest doe je met een kwastje voorzichtig uitwrijven zodat je contouren mooi zichtbaar worden. Als dat klaar is zit het goed vast en kun je het afdrukje inkleuren.

Alles ingekleurd met Derwent coloursoft potloden. Voor de gezichtjes gebruik ik altijd de softpink (c170), en voor de wangetjes de Blush pink (c180), en deep red (130). Daarna bij de haargrens de Pale brown (c 530. De rest is een combinatie van de Pale brown (c 530) en daarna streepjes aanzetten met mid brown (c 600).

Tegenwoordig gebruik ik meerdere kleurtinten over elkaar om zo iets meer diepte, en schaduw te krijgen.

Hier en daar wat glitter aangebracht door wat glitterlijm (Pipoos) op de rand waar je de glitters wilt hebben. Ik doe dit met een prikpen en hier wat glitterlijm op aanbrengen. zo kun je precies werken en het met een wattenstaafje mooi uitdeppen tot daar waar je het hebben wilt. Daarna haal ik met een prikpen de glittertjes op de zwarte lijnen weg om zo een duidelijke grens te hebben.

Kerstboom (Magnolia Doohickey volume 2) aangezet met wat glittersneeuw. Hier boven op een kaneelstokje bevestigd met een lijmpistool.

De grote roosjes waren wit, maar heb ik zelf gekleurd. Dit is best een werkje, maar je kunt zo wel precies de kleuren maken die je zoekt en matchen.

Doe een paar druppeltjes van je inkt in een bakje, of makkelijker nog in je mini mister (Ranger) voeg hier wat water aantoe. Ik zelf vind het mooi als het ook een goudkleurige of zilverkleurige gloed krijgt, dus daar voeg ik dan extra de Planet Platinum (Brilliance) of de Gold galaxcy (Brilliance) aantoe. Goed roeren of als je met de mini misters werkt goed schudden.
Dan de roosjes onderdompelen of besprayen. en goed laten uitdrogen. Af en toe de blaadjes iets losmaken als ze iets aan elkaar zijn geplakt. Nachtje laten drogen en daarna zul je hier en daar de laagjes weer vast moeten plakken omdat deze door het vocht zijn losgelaten, maar heb je dat eenmaal gedaan, heb je wel je matching roosje voor op je kaart ;-))

De takjes onder te bloemetjes (Magnolia Doohickey) zijn met wat crackle paint (Ranger) en een stukje schuurpons wat besneeuwd gemaakt. De witte takjes zijn met wat bruine chalk aangezet. De kleine denneappels (Intratuin) en ook de bloemetjes hebben ook een beetje crackle paint gekregen. Onder de bloemetjes wat wondgaas (Kruidvat) uitgetrokken en eronder bevestigd met een lijmpistool.

Achtergrond designpapier (Maya Design) ook gemat en met de hand gestikt.

De vorm van de kaart is gemaakt met behulp van een mal (Dutchdoobadoo)

Bondrandje van het mutsje met flock (Stampendous) een echt bondeffect gegeven.
Het belletje aan het einde voorzien van een echt belletje.

Vaak krijg ik de vraag waar ik dingen koop, ik koop overal en nergens.
Op beurzen, in het buitenland daar waar het soms heel goedkoop is kortom wil je weten waar iets te koop is “google” even en je vind het zo.

Een fijne dag en veel kijk plezier op mijn website.

Bianca

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>