Me to you Taart


Me to you Taart

Ingrediënten

· Funcakes biscuitmix
· Funcakes botercrème
· Roomboter
· Eieren
· Wit fondant Callebaut (voor bekleden)
· Wit fondant Funcakes
· Zwart fondant Funcakes
· Dr. Oetker invetspray
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Glazeermes
· Eetbare lijm.
· Penseeltje
· Cakedrum hart 22cm
· Sugarflair kleurstof Liqourice/baby bleu
· Crisco
· Sugargun
· PME Deep heart Cake Pan Ø 15 x 7,5cm
· Me to you lint (scrapbookdepot.nl)
· Dr. Oetker aardbeiensaus
· Loreann champagne essence
· FMM Alphabet & Numbers tappits Upper Case SCRIPT
· FMM Alphabet tappits Lower Case SCRIPT
· JEM Tool 1 – Small Ball & Arrow Head

Weer eens lekker een taartje gemaakt.
Voor ons 9 jarig jubileum.

Maak het biscuitbeslag zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Maak één portie botercrème en verdeel deze in drieën.
Door een klein beetje zonder smaakje om af te smeren (voor het bekleden) apart te houden.
En twee gelijke delen voor de vulling.
Voeg aan één deel de champagnesmaak (naar eigen smaak, een paar theelepeltjes) toe, en meng het goed erdoor heen.
Voor de tweede smaak geld hetzelfde.
Aan de botercrème iets Dr. Oetker aarbeiensaus toegevoegd.

Snij het biscuit door op ongeveer 2cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met botercrème op smaak gebracht met aardbei.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Met een hartvorm zie je precies hoe de delen op elkaar moeten, maar heb je een ronde taart of een bloemvormige dan prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling champagne.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

Intussen kleur ik 500 gram Callebaut fondant met een klein beetje zwart, zodat het fondant een lichtgrijze kleur krijgt. Rol deze uit tot een ronde plak van 2 a 3 mm dikte.

Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart.
Wrijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Het restant grijze fondant rol ik uit tot de oppervlakte van de cakedrum.
Deze smeer ik licht in met eetbare lijm en leg de cakedrum voorzichtig op de lap fondant.
Snij het overtollige weg.
Bevestig om de cakedrum een stukje lint met dubbelzijdig tape.

Met iets overgebleven botercrème smeer ik een klein rondje op het roze van de cakedrum zodat de taart niet gaat schuiven maar zich vastzet aan de cake en de fondant van de cakedrum.

De beertjes heb ik van witte Funcakes fondant gemaakt, die ik met de kleuren van Sugarflair de juiste kleur geef.
Tegenwoordig bekleed ik met Callebaut, omdat dit gewoon heerlijk zachte smaak heeft en heel fijn werkt zonder scheuren.
Funcakes gebruik ik voor decoraties zoals de beertjes, stikseltjes en letters.

Gewoon een beertje op tafel zetten en op alle details letten en namaken.
De structuur van de beertjes was nog even uitzoeken maar uiteindelijk gelukt.
Met de Small Ball & Arrow Head tool diepe rijtjes inkepingen horizontaal maken, dan met een satéprikker rondjes erop draaien zodat het ietsje los komt zitten, en dan weer inkepingen maken verticaal. Uiteindelijk krijg je dan deze berenvacht.

De stikseltjes heb ik met de sugargun gemaakt.

Uit een stukje zwart fondant een klein lapje gerold en daar de letters uitgestoken.
Altijd even extra over je werkmatje gaan zodat de rildeeltjes eraf gaan, zo krijg je mooie strakke letters zodat dat je ziet dat ze uitgestoken zijn.

Dit lekker een paar dagen laten drogen, zodat als je de taart gaat maken lekker door kunt gaan.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>