Ontbijtrepen


Ontbijtrepen

Ingrediënten

· 1 blik gecondenseerde melk van 397 gram (AH)
· 250 gram havermoutvlokken (geen instant)
· 75 gram geraspte kokos
· 100 gram gedroogde cranberry’s
· 125 gram gemengde zaden (pompoen, zonnebloem, sesam)
· 125 gram ongezouten pinda’s
· Ouwelvellen

Verwarm de oven voor op 130 graden, en vet een bakblik van 23 x 33 cm en 4 cm diep in met bakspray. Zelf heb ik een siliconen bakvorm (Patisse) met 24 vaks zodat ik ze niet meer hoef te snijden.
Warm de gecondenseerde melk op in een grote pan.
Meng intussen alle andere ingrediënten.
Roer er met een rubber of houten spatel de warme gecondenseerde melk door.
Spreid het mengsel uit in het bakblik en druk het aan met de spatel en strijk het oppervlak glad.
Zet het bakblik een uur in de oven, haal het dan uit de oven en snijd, na ongeveer 15 minuten, 16 brokkelige repen uit het gebak.
Laat ze volledig afkoelen.
Voor de onderkant ouwelvellen op maat geknipt, en de vlakke kant erop gezet.d
In de koelkast lang houdbaar.
Dit is een recept uit het boek Nigella laswon Express

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>