Roosjes Cupcakes


Roosjes Cupcakes

Ingrediënten

· Dr. Oetker Muffinmix
· Dr. Oetker roze cupcakecases
· Eieren
· Wit fondant Funcakes
· Roze fondant Funcakes
· FI Molds Itty Bitty Roses/9
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Funcakes botercrème mix
· Eetbare lijm.
· Pump Brush
· RD Edible Silk – Pearl White
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· Sugarflair liquorice/ party green
· Penseeltje
· Crisco
· 5 cm Ronde uitsteker
· Sugargun
· JEM Bows size 1-3, set/3
· Wilton 2D tip
· Spuitzak

Maak de muffins zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij gaar is.

Maak één portie botercrème en doe deze in je spuitzak.
Maak hiermee de toeven.

Uit een stukje wit fondant rol ik een lap en steek ik vervolgens een rondje van 5 cm.voor de ondergrond. Deze laat ik een paar dagen drogen.

Kleur een stukje wit fondant licht groen, en kleed dit goed door.
Maak met de sugargun, en het kleinste rondje een lange slang en snijd deze in allemaal “takjes” na een dagje drogen zijn ze goed hard en kun je ze onder de roosjes bevestigen met eetbare lijm.
Ik leg de takjes op een satéprikker met het roosje precies tegen de satéprikker aan zodat ze er tijdens het drogen op kunnen rusten en ze niet naar beneden zakken.
Zo blijven ze netjes in het midden van de onderkant van de roos zitten.

Ik heb roosjes met de itty bitty mal gemaakt.
Vul de mal en leg deze een kwartiertje in de vriezer. Druk ze er daarna uit en dust voor wat glitter.De strikjes heb ik gemaakt met wit fondant met een klein beetje zwarte kleurstof, zodat je een lichte grijze kleur krijgt. Rol het uit en steek er met behulp van de uitsteker de delen voor de strik uit, en dust ook deze voor een mooie zilveren kleur.

Ik heb in mijn pumpbrush een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl, en SK Magic sparkle dust.

Voorzichtig bouw je op je witte ronde plaatje het boeketje.
Door elke keer een roosje met een klein beetje eetbare lijm te bevestigen. Begin met 5 stuks naast elkaar. Dan vier erboven enz.. totdat je een leuk boeketje hebt.
Daarna het strikje bevestigd met eetbare lijm op het boeketje.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>