Schoentjes Taart


Schoentjes Taart

Ingrediënten

· Funcakes Biscuitmix
· Roomboter
· Wit fondant Callebaut
· Wilton kleurstof (Sky bleu)
· Americolour purple
· Patidess mascarpone/aardbei
· Eieren
· Tylose
· Satéprikker
· Pump Brush
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· RD Edible Silk – Pearl White
· Wilton Decorator Preferred Deep Round Pan Ø 15×7,5cm
· Eetbare lijm zelfgemaakt (1 th.lepel Tylose op een potje van 50 ml kokend water)
· Schoekit groot (cakesbybien)
· Karen Davies lace mold
· Crisco

Maak het biscuit zoals beschreven op de verpakking.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker om te kijken of hij ook echt gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Snij het biscuit door op ongeveer 2 cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met Mascarpone botercrème.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Ik prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling van Aardbei botercrème.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het Fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 5 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. rijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Van het overgebleven witte Callebaut fondant maak ik de “kanten” rand om de taart heen.
Voor deze taart heb ik 9 x de stroken gemaakt om de drie lagen te krijgen. De mal is perfect als je hem even met crisco insmeerd aan de binnenkant. Met een beetje beleid komt hij er zo uit en hoeft deze niet in de vriezer.

De schoentjes gemaakt met behulp van de schoekit. gemaakt met een pakje wit fondant Funcakes 250 gram. En wat Tylose. Deze heb ik een paar maanden geleden al eens gemaakt.. leuk voor een regenachtige dag…. Nu mogen ze eindelijk op een taartje.

Het kant, roosjes en schoentjes gedust met de Pumpbrush hierin zit een mengsel van
(1 op 1) van Pearl white, en SK Magic sparkle dust.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>