Scones


Scones

Ingrediënten

· 250 g zelfrijzend bakmeel
· 2 1/2 tl bakpoeder
· 1/2 tl zout
· 50 g boter of margarine
· 1 zakje vanillesuiker
· 2 el suiker
· 3/4 dl melk
· 1 ei
· Potje Clotted cream ( kaaswinkel)
· Pot marmelade naar wens
· Rozijnen

Voorbereiden (kan 1/2 dag van te voren): Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bakblik met bakpapier bekleden. Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes snijden door bloem Ei met melk loskloppen, 1/2 eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ca. 2 1/2 cm dik uitrollen. Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken. Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
Doormidden snijden, en deze besmeren met een laag marmelade.
Daarbovenop een flinke klodder clotted cream, en het dekseltje er weer op.
Je kan voor de verandering ook wat scones maken met rozijnen, deze gewoon door het deeg heen kneden met de hand, zo blijven ze heel.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>