Sinterklaas Cupcakes


Sinterklaas Cupcakes

Ingrediënten

· Dr.Oetker muffinmix
· Dr. Oetker cupcakecases
· Roomboter
· Eieren
· Satéprikker
· Uitsteker rond 5 cm
· Uitsteker rond 1 cm
· Funcakes marsepein wit/roze/blauw/paars/geel/bruin/oranje/wit/rood/groen
· Poedersuiker
· Dr. Oetker schrijfstiften
· Zilverparels
· FMM Alphabet & Numbers tappits Upper Case
· Wilton Ribbon Cutter & Embosser set
· FMM Impression Mats 1 Gemetselde muur/boomnerf
· Knoflookpers

Maak de muffins zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij gaar is.

Laat de muffins goed afkoelen en maak ondertussen de bovenlagen.
Dat kan ook dagen van te voren.

Het loof van de peen is gemaakt met de knoflookpers.
De zak van sinterklaas gewoon een groot rondje uitsteken en er een balletje marsepein in doen, en voorzichtig dichtknijpen.
Sliertje rollen of met de sugargun maken en eromheen draperen.
De strikken zijn met de ribboncutter gesneden en dichtgevouwen.
De Letters met de FMM alphabet tappits uitgestanst.
De boomnerfjes zijn gemaakt met een embosmatje van FMM.

Nu kun je op de goed afgekoelde muffins de toppings bevestigen door voorzichtig een beetje van de schrijfstiften op de onderkant van het ondergrondje te spuiten en op de muffin te “plakken”.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>