Sneeuwpop taart


Sneeuwpop taart

Ingrediënten

· Funcakes Biscuitmix
· Roomboter
· Wit fondant Funcakes (1x 250 gram)
· Callebaut fondant 500 gram (voor bekleden)
· Sugarflair kleurstof (Poppy red)
· Wilton kleurstof (Sky bleu/ Rose/ Orange)
· Eieren
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Pump Brush
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· RD Edible Silk – Pearl White
· Cake Drum round 17,5cm
· PME Deep round Cake Pan 15 x 7,5cm
· Eetbare lijm zelfgemaakt (1 th.lepel Tylose op een potje van 50 ml kokend water)
· PME Three leaf holly plunger cutter set/2
· Patidess aardbei
· Sugargun (disk rondje voor de armen, en voor de handenwarmer)
· Mesje (voor de patroontjes in de sjaal enz.)
· JEM Bows size 1-3, set/3

Maak de biscuit zoals beschreven op de verpakking.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij echt gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Snij het biscuit door op ongeveer 2cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met Champagne botercrème.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Ik prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling van Aardbei botercrème.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het Fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In tussen kleur ik twee derde van de Callebaut fondant met een klein beetje Sky bleu.
En Rol hierna uit tot een plak van ongeveer 3mm.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. rijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Van het overgebleven witte Callebaut fondant maak ik de bovenlaag. Rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 3mm. Leg hierop een rond karton van dezelfde maat als je taartje. Snij hier 1cm van de rand vandaan je druppels. Plak deze bovenop je taartje.

Van het restantje blauw rol ik een lap die de grootte heeft van de cakedrum.
Deze bekleed ik hiermee. De rand voorzie ik van een stukje wit lint met een stukje dubbelzijdig tape aan de achterkant.

Een aantal dagen van te voren heb ik de sneeuwpopjes gemaakt volgens het 1-2-3 principe van Betty`s Sugardreams. Dit boek is echt fantastisch!
Makkelijk te volgen en super om ook losse delen met elkaar te combineren.
Let wel! Dit paartje staat er niet in! Maar wel het principe wat je bij alles kan toepassen. Dit paartje heb ik van haar website.

Als alles klaar is lekker alles wat wit is dusten met behulp van de Pumpbrush. Dit geeft alles wat “sneeuw” is een parelmoer glittertje. Een erg leuk effect.

In mijn Pumpbrush heb ik een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl white, en SK Magic sparkle dust.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>