Valentijn Taart


Valentijn Taart

Ingrediënten

· Funcakes Biscuitmix
· Lemoncurd Chivers (AH)
· Mona Citroenkwarktaart
· Roomboter
· Wit fondant Funcakes (3x 250 gram)
· Roze fondant Funcakes
· Bruine chocolade fondant Funcakes
· Sugarflair kleurstof (Caramel Ivory/ Paprika Flesh)
· Eieren
· Satéprikkers
· Basterdsuiker
· Patchwork Cutter Swirls & Hearts
· Pump Brush
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· RD Edible Silk – Pearl White
· Cake Drum Heart 22,5cm
· PME Deep Heart Cake Pan 20 x 7,5cm
· Eetbare lijm zelfgemaakt (1 th.lepel Tylose op een potje van 50 ml kokend water.
· FMM Alphabet & Numbers tappits Upper Case SCRIPT
· FMM Alphabet tappits Lower Case SCRIPT
· JEM Strip Cutter No. 3 -7mm

Maak de biscuit zoals beschreven op de verpakking.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij echt gaar is.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het biscuit van te voren gemaakt heb.
Het biscuit wordt nog lekkerder en makkelijker te vullen als je het na het afkoelen een nachtje (of langer) in de vriezer hebt gehad.
Wel goed met twee zakken erom bewaren tegen smaak overdacht.

Snij het biscuit door op ongeveer 2cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met Citroenkwarktaart.
Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Ik prik altijd boven elkaar op de twee losse delen een cocktailprikker (tijdelijk) zodat ik precies kan zien waar hij op elkaar moet, handig voor als je net niet helemaal recht hebt doorgesneden.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling van lemoncurd.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het Fondant “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In tussen rol ik twee pakjes witte fondant uit tot een ronde plak van 2 a 3 mm.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart. rijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de taart verdwijnt.

Van het restantje wit rol ik een lap die de grootte heeft van de cakedrum.
Deze bekleed ik hiermee en de rand voorzie ik van een stukje lint met een stukje dubbelzijdig tape aan de acherkant.

Een aantal dagen van te voren heb ik de hart decoraties gemaakt.
Witte fondant uitrollen en de hartjes met behulp van de hartuitstekers eruit steken.
Daarna goed drogen en dusten met behulp van de Pumpbrush.

In mijn Pumpbrush heb ik een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl white, en SK Magic sparkle dust.

Smeer de delen van de hartjes in met eetbare lijm daar waar hij de zijkant van de taart raakt, en bevestig zo de delen aan de taart.

Met behulp van de alfabet mallen heb ik de tekst uit een stukje roze fondant gestoken en ook deze met eetbare lijm vastgezet.

Het meisje (moet ikzelf in hoogsteigen persoon voorstellen lol) heb ik gemaakt volgens het 1-2-3 principe gemaakt van Betty`s Sugardreams. Dit boek is echt fantastisch!
Makkelijk te volgen en super om ook losse delen met elkaar te combineren.

Het haar heb ik anders gemaakt. Doormiddel van de Stripcutter heb ik bruin fondant in reepjes gesneden en deze om een sateprikker gewikkeld.
Een kwartiertje zo laten drogen. Eerst een rondje bruin op haar hoofdje plakken zodat je door het haar geen kale plekken “huid” ziet.
en dan onder aan de achterkant beginnen met voorzichtig vastzetten en langzaam naar boven werken. Iets kleinere lokjes op de bovenkant en voorkant.

De huidskleur maak ik ook zoals in het boek beschreven met een beetje paprika fles en een stipje caramel Ivory erdoor.

Tip:

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>