Valentijnswuppies


Valentijnswuppies

Ingrediënten

Benodigdheden voor 18 wuppies

· 250 gram FunCakes Mix voor Brownies
· 60 gram ei
· 25 gram boter
· 50 gram water
· Popcake maker
· 400 gram FunCakes Chocolade Melts Wit
· Bakje of Bestron Chocolade Smelter
· Lollipop stokjes (15 cm)
· 12 eetlepels
· 50 gram FunCakes rolfondant Fire Red
· FMM Mini uitsteker hart
· Fmm uitsteker feet
· Edible Glue
· Rolstokje
· Poedersuiker
· 250 gram FunCakes mix voor Royal icing
· Wegwerp spuitzakken
· Wilton spuitmondje 12 en 233
· Wilton kleurstof pink
· 36 Wilton Candy eyeballs
· 4 st. Culpitt Florar Wire Metallic Red set/50
· Kniptangetje
· Rondbek tangetje

Maak de mix voor brownie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de cakepopmaker voor. Knip een puntje van de spuitzak, doe spuitmondje 12 er in en vul met het brownie beslag. Spuit de holtes van de cakepopmaker tot de rand en sluit het apparaat. Bak ze in 7-8 minuten gaar. Halverwege de baktijd kun je de bolletjes omdraaien om ze nog beter gelijkmatig gaar te krijgen. Laat ze afkoelen op eetlepels, zo blijven ze mooi in vorm. Knip de rode bloemendraden in 5 stukjes en buig er met een tangetje voelsprietjes van. Kneed de rode fondant goed door en rol het dun uit. Steek er per wuppie 2 hartjes en twee voetjes uit. Steek de uiteinden van de bloemendraden in een beetje lijm en prik de hartjes er op.
Smelt de witte chocolade, au bain Marie in een bakje of in de chocolade smelter. Leg twee voetjes naast elkaar, steek een lollipop stokje in de bolletjes en doop het geheel in de chocola. Laat de overtollige chocolade er rustig draaiend aflopen en zet dan het bolletje op de voetjes zodat ze er nog onderuit steken. Verwijder het stokje. Bedek zo alle bolletjes met een laagje witte chocolade en laat ze hard worden. Maak nu de Royal icing en kleur deze naar wens. Knip een stukje van een spuitzak doe spuitmondje 233 er in, vul met 2 flinke eetlepels icing. Spuit haren op de bolletjes door de spuitzak bijna tegen het bolletje te houden, in de spuitzak te knijpen tot de icing er uit komt, de icing tegen het bolletje laten komen en dan langzaam, al knijpend de spuitzak van het bolletje af te bewegen. Bedek zo het hele bolletje. Druk daarna de oogjes in de nog natte icing. Steek de voelsprieten er ook in. Laat de wuppie op kamertemperatuur opdrogen. Schrijf op een strookje papier een toepasselijke tekst en laat die onder de wuppie uitsteken.Vergeet niet te vermelden dat de voelsprietjes niet eetbaar zijn.
Tip: je kunt aan de brownie mix ook nog bakvaste chocolade druppels toevoegen voor nog meer chocoladegenot!

Bron: De leukste taartenshop

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>