Zwarte Bloemen Taart


Zwarte Bloemen Taart

Ingrediënten

· FunCakes Mix voor Biscuit
· PME Deep Petal Cake Pan 20 x 7,5cm.
· Roomboter
· Eieren
· Wit(2×250 gram)/zwart(125 gram) marsepein Funcakes
· Dr. Oetker invetspray
· Dr. Oetker aarbeiensaus
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· Satéprikker
· Poedersuiker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Dr. Oetker aarbeiensaus
· Funcakes botercreme mix
· Lorran oils champagne
· Glazeermes
· Doorzichtig afsluitbaar bakje
· RD Edible Silk – Starlight Silver Saturn
· Hawaï flower uitsteker (cakebybien.nl)

Maak het biscuitbeslag zoals op de verpakking staat.

Ik persoonlijk vind het fijner werken als ik het de avond voor het vullen en bekleden het biscuit gemaakt heb.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in het biscuit om te kijken of hij gaar is.

Maak één portie botercrème en verdeel deze in drieën.
Door een klein beetje zonder smaakje om af te smeren appart te houden.
En twee gelijke delen voor de vulling.

Snij het biscuit door op ongeveer 2cm van de onderkant voor het vullen.
De onderste laag heb ik gevuld met botercrème op smaak gebracht met aarbeiensaus van Sr. Oetker. Let op vul iets van het randje af zodat het er niet naast komt met het terugplaatsen van de bovenkant.

Druk voorzichtig de bovenkant er weer op en snij dan nog een deel doormidden voor de tweede vulling.
Deze botercrème heb ik op smaak gebracht met de champagne van Lorran oils (half flesje), maar je kan ook andere champagneflavours gebruiken.

Druk de bovenlaag er weer terug op en smeer de taart af met de botercrème die je daarvoor apart hebt gehouden.
Niet te dik het is immers alleen om het marsepein “vast” te laten zitten.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In tussen rol ik de witte marsepein uit tot een ronde plak van 2 a 3 mm.

Kijk voor de zekerheid even het echt past door hem over de bakpan heen te leggen en je genoeg ruimte hebt om te bekleden en strak te trekken.
Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.

Haal je taart uit de koelkast en plaats de lap marsepein gecentreerd in het midden op de taart. Neem de lap in je handen iets over de binnenkant van je polsen, of als je dat makkelijker vind licht over je rolstok heen rollen zodat je hem uit kunt rollen van voor tot achter de taart.

Wrijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips you tube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan een centimeter van de taart het overtollige af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laaste centimeter ook netjes tegen de taart verdwijnt.

Rol dan een stuk zwart marsepein uit en steek de bloem uit.
Dit kan je best een aantal weken van te voren maken.
Wat ik doe is een klein snijmatje met bakpapier bekleden en vastplakken aan de onderkant met goed stevig plakband. Daarna de marsepeinen items erop zetten en gelijk luchtdicht afsluiten. Zo kan je het weken bewaren.
Scheelt een hoop werk/stress als je het van te voren maakt.

De bloemen kan je met ietsje water of met eetbare lijm op de taart bevestigen.

Dan de zilveren balletjes. Maak van het witte marsepein wat je over hebt van het bekleden zoveel balles als rondom je taart passen en eventueel een paar op de taart.

Ik neem de bakpan ondersteboven en leg alle balletjes erom heen, om zeker te weten of ik genoeg heb (het lijkt altijd meer dan het echt is) dan pakje een afsluitbaar doorzichtig bakje waar je een eetlepel eetbare zilveren poeder in doet.
Leg de balletjes erin en schud net zolang voorzichtig heen en weer totdat alle balletjes helemaal bedekt zijn. Indien nodig nog wat poeder erbij.
Ook dit kan je een avondje van te voren maken en in het bakje laten zitten.

Druk deze op de plek waar je ze hebben wilt. Ik heb hier met een penseeltje en wat eetbare lijm een dun streepje onderaan de taart getrokken waar ik ze op gedrukt heb.
Verschuif niet want de poeder blijf je zien op het wit!!!

Tip:

Voor het uitrollen van marsepein kan je je werkoppervlak bestuiven met poedersuiker.
Ook je handen kan je hiermee inkloppen tegen het plakken.

Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>