Cakelets


Cakelets

Ingrediënten

· Koopmans boerencakemix
· Roomboter
· Eieren
· Dr. Oetker invetspray
· PME Straight Edge Smoother/Polisher
· Callebaut fondant
· Satéprikker
· Basterdsuiker
· Rolstok glad
· Funcakes botercrème mix
· Glazeermes
· Eetbare lijm.
· Pump Brush
· RD Edible Silk – Pearl White
· SK Magic sparkle dust 5gr.
· Penseeltje
· Sugarflair kleurstof Pink
· Crisco
· Sugargun
· Timbaaltje
· Classical Cameo mal

Dit keer heb ik geen taart gemaakt maar een cakeje of wel cakelet ( = mini taartje) bekleed. Cake is iets steviger, en kan beter bijgesneden worden.
Ze zijn 6 cm hoog en lopen iets taps.

Maak de cake zoals op de verpakking staat.
Ik ben begonnen met 25 minuten om te kijken naar de gaarheid, vandaar uit met 5 minuten verlengen totdat hij goed gaar is.

Ik heb de cake na het afkoelen in de vriezer gedaan, handig voor als de eieren op moeten maar je nog geen cake nodig hebt. Zo kun je ze pakken wanneer je aan de slag wilt gaan.

Vervolgens afgemeerd met een beetje botercrème waar ik meestal nog wel een restje van in de vriezer heb staan.

Plaats hem een kwartiertje in de koelkast om de botercrème op te laten stijven.

In tussen kleur ik de fondant roze met de Sugarflair pink, daarna rol ik de fondant uit tot een ronde plak van 2 a 3 mm.

Je mag best een stuk van 10 cm rondom overhouden, beter te ruim dan te krap.
Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door te krap te werken.
Zeker kleinere oppervlakten zijn moeilijk te bekleden.

Haal de cake uit de koelkast en plaats de lap fondant gecentreerd in het midden op de cakelet. Wrijf eerst over de bovenkant en voorzichtig met de ronding mee.
Zie voor tips youtube daar staan heel veel filmpjes over het bekleden van taarten.
Let wel marsepein bekleden doe je precies anders om dus naar beneden trekken.
Met fondant dus naar boven duwen.
Met de smoother ga ik net zo lang over alles heen totdat hij mooi strak is.

Snij dan iets ruimer dan de taart zelf het overtollige fondant af en ga nogmaals met de smoother erlangs zodat die laatste millimeters ook netjes tegen/ onder de cakelet verdwijnt.

De drapering heb ik gemaakt door een lap fondant aan de lengte kanten eerst iets om te vouwen en daarna de binnenkant draperen om de cakelet heen leggen en het overtollige wegsnijden. Er weer voorzichtig afhalen even dusten met de pumpbrush.

Ik heb in mijn pumpbrush een mengsel zitten (1 op 1) van Pearl, en SK Magic sparkle dust.

Daarna voorzichtig weer terug op de cakelet plaatsen eventueel met eetbare lijm vastzetten.

De cameo heb ik gemaakt met de mal.
Gewoon balletjes in de mal drukken een kwartiertje in de vriezer en daarna eruit drukken.
De randjes ook een beetje gedust.

De reepjes van de andere cakelet heb ik met de sugargun middelste maat disk ribbon gemaakt, en ligt ingesmeerd aan de achterkant met eetbare lijm.

Ook deze siersteen heb ik op dezelfde manier gemaakt als de cameo.
Hier het midden stuk gedust.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>