Geglazuurde havermoutcaree


Geglazuurde havermoutcaree

Ingrediënten

Voor de bodem

· 250 gram boter
· 180 gram golden syrup (Jumbo)
· 100 gram Licht bruine basterdsuiker
· 150 gram havermout
· 100 gram bloem
· ½ theelepel zout
· 90 gram krenten

Voor de topping

· 150 gram witte chocolade

Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een kom, en mix deze tot een glad mengsel.
Vet een laag bakblik van 20 x 20 in en leg hier voor de zekerheid een reep bakpapier in, laat aan de zijkant iets uitsteken, zodat je hem er zo makkelijker uit kunt trekken.

Schep je mengsel hierin. Bak deze op 170 graden in 30 minuten goed goudbruin.

Laat afkoelen in het blik.

Smelt de witte chocolade in de magnetron op de laagste stand voor 2 minuten. Roer goed door totdat alle klontjes zijn gesmolten.

Schep deze over je bodem en strijk mooi uit. Laat in de koelkast alles weer hard worden.

Snij hier vervolgens met een goed scherp mes blokjes van.

Dit is een recept uit het nieuwe boek “koekjes” van Carla Bardi. Leuk en laagdrempelig.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>