Mini Roosjes Cupcakes


Mini Roosjes Cupcakes

Ingrediënten

· Dr. Oetker Muffinmix
· Mini Baking cups Tulp Roze House of Marie
· Eieren
· Wit fondant Funcakes
· Funcakes Botercreme
· Satéprikker
· Rolstok glad
· Witte basterd suiker
· Roomboter
· Crisco
· FMM 5 petal Rose cutter 35mm
· Penseeltje
· Sugarflair edible dust Shimmer pink
· JEM Tool 6 – Large Ball & Shell
· Tylose
· Spuitzak
· Wilton 2D spuitmondje

Maak de muffins zoals op de verpakking staat.

Prik na de genoemde tijd wel even voor de zekerheid met de satéprikker in de muffins om te kijken of ze gaar zijn.

Voor de roosjes gebruik ik de petal rose cutter. Hier zijn ook youtube filmpjes van.
Meng een stukje wit fondant met wat tylose, en rol deze uit tot een dun lapje.
Steek hier voor één roosje 2x de bloem uit.
Leg deze op je foam pad en druk met de ball tool voorzichtig de blaadjes iets uit.
Zet in het midden met een beetje water een kegeltje vast die je net niet ziet als je het eerste blaadje erom heen drapeert. Dan doe je door om en om de blaadjes erom heen vouwen.
Dus eerst blaadje één dan blaadje drie dan blaadje vijf en zo door naar de nog overgebleven blaadjes. Dit zet je op je tweede uitgestoken bloemetje en doe je precies hetzelfde als bij de eerste. Snij het overtollig eronder weg en laat zo drogen.
Vorm de puntjes van de blaadjes door er een kleine twist beweging in te maken.

De randjes van de roosje dust ik een klein beetje voor een roze gloed.

Muffins opspuiten, en het roosje erin drukken.

Tip:

Voor het uitrollen van fondant kan je je werkoppervlak /handen en rolstok licht insmeren met Crisco. Alle bakkersbenodigdheden koop ik online bij Deleukstetaartenshop.nl of anders indien aangegeven.

Geef een reactie
  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>